Chińskie pałeczki z kurczaka

5 (178 ocen)

  • 60 min

Soczyste, miękkie, pachnące cynamonem, goździkami, świeżym imbirem, aromatyczną mieszanką przypraw curry i pieprzem cytrynowym pałki z kurczaka to świetny pomysł na obiad w wersji orientalnej.

  • 60 min

Składniki:

  • 1kg pałek z kurczaka
    pieprz cytrynowy

    Marynata:
    500ml wody
    12 rozdrobnionych goździków
    5cm startego imbiru
    2 łyżki maggi
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    3 łyżki curry
    1/2 łyżeczki cynamonu
    3 łyżki oliwy z oliwek
    szczypta soli


Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chińskie pałeczki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16skd0l 1. Pałki z kurczaka oprószyć pieprzem cytrynowym i odstawić na około
    30 minut.
  • image-1o1vm0c 2. Marynata:
    Wszystkie składniki marynaty przełożyć do miski i dokładnie wymieszać.
  • image-1x8o81b 3. Pałki zalać przygotowaną marynatą i odstawić na całą noc do lodówki.
  • image-1rbng5r 4. Po tym czasie pałki wraz z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
    60 minut (aż mięso będzie miękkie).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Goździki Imbir Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować