Cezar z anchois - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
papierowym ręcznikiem
i kroimy w paski. Oprószamy
solą, pieprzem i tymiankiem.
Pieczemy na grillu lub
smażymy.
2.Pieczywo kroimy w kostkę.
Pieczemy ok. 10 minut
w temperaturze 190 °C.
3.Sałatę myjemy i osuszamy.
Kroimy w paski i układamy
na talerzu. Anchois osączamy z oleju, zwijamy
w ruloniki i układamy na
sałacie. Dodajemy paski
mięsa i majonez. Posypujemy
grzankami.
4.Ser ścieramy na tarce
o małych oczkach. Sałatkę
polewamy oliwą, octem
winnym i skrapiamy sokiem
wyciśniętym z cytryny. Doprawiamy
do smaku solą
oraz pieprzem. Posypujemy
serem.
Komentarze