Pyszna i prosta sałatka - choć jest bardzo znana, zrobiłam ją pierwszy raz. Żałuję, że tak późno:). Sukces tkwi w prostocie, tak jest i tym razem. Składniki na dwie porcje.
30 min
Dla 2 osób
Składniki:
1 główka sałaty rzymskiej
2 małe filety z kurczaka
3 kromki chleba
100g sera cheddar
sos: 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz, papryka słodka
olej
1.Filety nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką oraz olejem. Smażymy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia. Chleb podpiekamy kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki na sos.
2.Na talerze rwiemy sałatę. Układamy na nią pokrojony w plastry filet z kurczaka, pokrojony w kostkę chleb. Polewamy sosem, posypujemy serem.
Komentarze