Capuccino na biszkoptach

4.5 (151 ocen)

szybkie do zrobienia, w sam raz do kawy lub herbaty

Składniki:

  • Paczka biszkoptów
    6 jajek
    0,5 szklanki cukru
    1 kostka margaryny
    3 serki homogenizowane waniliowe
    2 szklanki mleka w proszku
    Żelatyna
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    twarda czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Capuccino na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzyj jedno jajko z pięcioma żółtkami i 0,5szklanką cukru.
  • 2. W drugim naczyniu utrzyj margarynę i połącz z utartymi jajkami (dodawaj po trochu aby się nie zważyło).
  • 3. Dodaj serki homo, dwie szklanki mleka w proszku i rozpuszczoną żelatynę
    ( 2 czubate łyżki rozpuść w 1 szklance gotowanej wody i ostudź).
  • 4. Dwie stołowe łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuść w 1,5 szklance wody.
  • 5. Biszkopty nasącz w gorącej kawie a następnie układaj na blasze.
  • 6. Wyłóż na nie połowę masy i ponownie ułóż warstwę biszkoptów nasączonych w kawie. Pokryj drugą częścią masy.
  • 7. Kilka kanek czekolady zetrzyj na tarce i posyp ciasto po wierzchu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować