Cappucino

5 (142 ocen)

To wyśmienite ciasto na pewno zasmakuje każdemu kto tylko je spróbuje...

Składniki:

  • I CIASTO:
    8 jajek
    28 dag cukru
    16 dag mąki
    4 dag kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    II CIASTO:
    20 dag kokosu
    5 białek
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    MASA:
    5 żółtek
    cukier waniliowy
    3 łyżki mąki zwykłej
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru)
    2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    1 kostka margaryny
    3 dag kawy cappucino w proszku o smaku waniliowym
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FORMA 24x36
    Przygotować ciasto I ( upiec biszkopt ), przekroić go na 2 części.
  • 2. Białka ubić z cukrem, dodać kokos i proszek do pieczenia. Piec na złoty kolor przez 30 minut w 170*.
  • 3. Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, i żółtka zmieszać i ugotować budyń.
  • 4. Margarynę utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń oraz cappucino, ciągle mieszając- ucierając.
  • 5. Przełożyć ciasto w następujący sposób: I ciasto ( biszkopt), masa, II ciasto (kokosowe), masa, I ciasto (biszkopt), polewa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować