Ciasto cappucino

4.5 (163 ocen)

  • 4 godz.

Ciasto dla tych co lubią kawkę i coś do kawki:)

  • 4 godz.

Składniki:

  • Biszkopt 4 jajka ,1 szkl mąki 3/4 szkl.cukru 1 łyzka kakao,łyżeczka proszku do pieczenia. Pącz do nasączenia biszkoptu rozpuść w 1/4 szkl.wody 2 lyżeczki kawy rozpuszczalnej,dodaj kieliszek alkoholu .Krem budyniowy :2 budynie śmietankowe,0,5l mleka ,250g masła ,4 łyżki cukru.Masa cappucino.400ml mleka,7 łyżek śmietankowego cappucino,2 śmietanki typu śnieżka,5 łyżeczek żelatyny.
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt;Ubij białka dodaj żółtka i cukier,wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem miksuj na malych obrotach piecz 20min 180st.Nasącz biszkopt ponczem. Krem budyniowy:Z 0,5l mleka odlej pól szkl.rozmieszaj w nim budyń resztę mleka zagotuj z cukrem ugotuj budyń,wystudź .Maslo utrzyj na puszystą masę dodawaj po jednej łyżce budyniu miksuj na małych obrotach gotowy krem wyłóż na biszkopt.Masa cappucino:Mleko zagotuj dodaj capuccino wymieszaj ,ostudź .Do zimnego mleka dodaj 2 śnieżki ubij .Żelatynę rozpuść w 1/2szkl.wody ostudź dodaj do masy.Masę capuccino wylej na ciasto udekoruj wiórkami czekoladowymi .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować