Burrito

4.49 (158 ocen)

Zdobywca nagrody

Pyszne, bardzo sycące i szybkie danie kuchni meksykańskiej. Można podać samo lub z dodatkiem ulubionej surówki.

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    30 dag mięsa mielonego
    puszka czerwonej fasoli
    1/2 puszki kukurydzy
    cebula
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    2 konserwowe papryki
    sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    po 1 łyżeczce majeranku, czosnku granulowanego
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Birrito 1. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso i usmażyć. Pod koniec smażenia dodać kukurydzę, fasolę, paprykę pokrojoną w kostkę i koncentrat wymieszany z 1/2 szklanki wody, Całość doprawić do smaku przyprawami i chwilkę jeszcze poddusić. Farsz nakładać na placki, zwinąć w rulon i zapiec jeszcze kilka minut w piekarniku lub mikrofali.

Porady

Przed zapiekaniem można posypać startym żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Fasola czerwona Kukurydza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować