Buraczkowe kotlety mielone

4.5 (185 ocen)

  • Łatwy

Buraczki są doskonałym dodatkiem do tradycyjnych mielonych kotletów.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowe: 400 gramów
    - czerwona cebula: 1 sztuka
    - burak ugotowany: 1 sztuka
    - ziemniak: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - olej do smażenia: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Buraczkowe kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowanego buraka i surowego ziemniaka tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mięso mielone, drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą (4 łyżki), sól i pieprz do smaku. Całość dobrze mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron na małej ilości oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować