Buraczki z Cukinią

4.5 (196 ocen)

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Znakomity dodatek do dań mięsnych, kotletów mielonych itp

  • 60 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg cukinii/po wydrążeniu nasion/pokrojonej w kostkę
    2 kg buraków czerwonych ugotowanych i startych na grubych oczkach tarki
    1 kg cebuli pokrojonej w kostkę
    Zalewa:
    Po 1,5 szklanki octu, oliwy, cukru
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zalewy wrzucić pokrojoną cukinię i cebulę, gotować 3 minuty.
    Połączyć z burakami i napełnić w słoiki.
    Pasteryzować 10- 15 minut.
    Wwyszło mi z tej porcji 9 słoików/ 2 litrowe, 6 półlitrowych i 1 mały dżemowy/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować