Buraczki z cukinią

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Buraczki z cukinią zamknięte w słoiczku doskonale sprawdzą się jako dodatek do obiadu.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg ugotowanych buraków
    3 kg cukinii
    1 kg cebuli
    1/2 kg papryki
    sól
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    1 szklanka oleju
    3 płaskie łyżeczki soli
    3 łyżki cukru
    kilka ziaren ziela angielskiego
    kilka ziaren pieprzu
    kilka listków laurowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Buraczki z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować, zetrzeć na grubej tarce. Cukinię obrać ze skórki, oczyścić z nasion również zetrzeć na grubej tarce, posolić troszkę, odstawić na ok. pół godziny. Cebulę pokroić w drobną kostkę troszkę posolić odstawić. Cebulę i cukinię odcisnąć z nadmiaru wody dodać do buraków, paprykę kroimy w kostkę również dodajemy do buraków. Przygotować zalewę z podanych składników zalać warzywa. Pogotować ok.15-20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoiczków.
    Ja dodatkowo pasteryzuje ok 5-7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Cebula Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować