BROWNIE CZEKOLADOWE

4.44 (168 ocen)

  • 50 min

Brownie to najbardziej popularne, amerykańskie ciasto. Z wierzchu chrupiące, a w środku delikatnie.

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 i 1/3 szklanki mąki
    • 1 szklanka cukru
    • 200 g masła
    • 200 g gorzkiej czekolady
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 3 jajka
Wystaw ocenę:

4.44 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do małego garnuszka wrzuć połamaną na kawałki czekoladę, oraz masło. Podgrzewaj na niewielkim ogniu mieszając do momentu, w którym czekolada i masło się roztopią, a następnie wystudź.
  • 2. W misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia.
  • 3. Dodaj jajka i cukier do czekoladowej masy, zmiksuj dokładnie.
  • 4. Cały czas miksując wsypuj mąkę aż składniki się połączą.
  • 5. Wylej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować