Brokuły pod pierzynką

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina czeka na każde z moich nowych dań.

Składniki:

  • brokuł
    8 pieczarek
    10 dag polędwicy
    5 ziemniaków
    łyżka posiekanego koperku
    10 dag startego żółtego sera
    100 ml śmietanki 30-proc.
    masło
    łyżeczka mąki
    1/2 szkl. bulionu
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Brokuły pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na różyczki, blanszujemy. Pieczarki kroimy, dusimy na
    maśle. Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w plastry, a polędwicę w kostkę.
  • 2. Sos: mąkę rumienimy, wlewamy bulion i śmietankę. Gotujemy. Wsypujemy
    ser i koperek. Mieszając, gotujemy ok. minuty.
  • 3. Warzywa, pieczarki i polędwicę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem. Pieczemy ok. 20 minut w 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować