biszkopt z chrupiącą bezą

4.49 (201 ocen)

  • 35 min

Ciasto przygotowałam w dniu wczorajszym na rodzinny obiad. To był strzał w dziesiatke. Wszyscy byli nim zachwyceni :) zatem polecam:)

  • 35 min

Składniki:

  • Spód : (ciasto kruche)
    250 g mąki pszennej
    150g masła
    60 g cukru
    3 zółtka
    2 łyzki mleka
    1/2 proszku do pieczenia


    Nadzienie :
    400g rabarbaru
    Dodatkowo można dodać porzeczki oraz truskawki

    Beza :
    4 białka
    Szklanka cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Kruche ciasto Desery Biszkopty Beza

Biszkopt z chrupiącą bezą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruche ciasto robimy z 250 g mąki pszennej, którą zagniatamy ze 150 g masła, 60 g cukru pudru, 3 zółtkami, 2 łyżkami mleka i 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia.Ciastem wylepiamy formę i pieczemy ok. 15 minut w 180 C. Na cieście następnie wystarczy położyć obrany rabarbar i porzeczki , posypać go 1-2 łyzkami cukru i na wierzchu rozłożyć pianę. Całość pieczemy ok 35 minut.

Porady

Ciasto wspaniale smakuje z dodatkiem porzeczek i truskawek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować