biszkopt z chrupiącą bezą

  • wyświetlono: 2553 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ciasto przygotowałam w dniu wczorajszym na rodzinny obiad. To był strzał w dziesiatke. Wszyscy byli nim zachwyceni :) zatem polecam:)

sandrusiiaaa
  • 35min

Składniki

Spód : (ciasto kruche)
250 g mąki pszennej
150g masła
60 g cukru
3 zółtka
2 łyzki mleka
1/2 proszku do pieczenia


Nadzienie :
400g rabarbaru
Dodatkowo można dodać porzeczki oraz truskawki

Beza :
4 białka
Szklanka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

biszkopt z chrupiącą bezą

  • 1. Kruche ciasto robimy z 250 g mąki pszennej, którą zagniatamy ze 150 g masła, 60 g cukru pudru, 3 zółtkami, 2 łyżkami mleka i 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia.Ciastem wylepiamy formę i pieczemy ok. 15 minut w 180 C. Na cieście następnie wystarczy położyć obrany rabarbar i porzeczki , posypać go 1-2 łyzkami cukru i na wierzchu rozłożyć pianę. Całość pieczemy ok 35 minut.

Porady

Ciasto wspaniale smakuje z dodatkiem porzeczek i truskawek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakibiszkoptbezaRabarbarkruchy spód

Komentarze

Podobne przepisy

szarlotka malinowa z bezą

Dodane przez: agarybak76

Szarlotka malinowa z bezą

Kruchy spód, malinowe jabłka w...

Biszkopt z pianką malinową

Dodane przez: juchab

Biszkopt z pianką malinową

Maliny występują w tym cieście...

Delikatny sernik na orzechowym spodzie z orzechową bezą

Dodane przez: dorota w

Sernik z bezą orzechową

Delikatny sernik na orzechowym...

biszkopt z bananami

Dodane przez: mariosylwia

Biszkopt z bananami

Jedno z pysznych ciast, na które...

jabłecznik

Dodane przez: agarybak76

Jabłecznik z kruszonką i bezą

Klasyczne, proste i bardzo smaczne...

Sernik z biszkoptem

Dodane przez: Skotka

Sernik z biszkoptem

Bardzo smaczny, z polewą czekoladową...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE