sałatka owocowa w arbuzie

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Bogactwo kolorów, smaków i aromatów. Zaczarowana misa pełna skarbów natury. Jednym słowem - sałatka owocowa w arbuzie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:

    Owoce:

    banany,
    pomarańcze,
    arbuz,
    brzoskwinie,
    winogrona ciemne,
    gruszki.
    kiwi,
    truskawki,


    Na sos:

    1/2 szkl. soku pomarańczowego,
    szczypta cynamonu,
    1 łyżeczka miodu,
    1 łyżka cukru.
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka owocowa w arbuzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy arbuza na pół nastepnie przy pomocy malutkiej łyzeczki wydrążamy z arbuza małe kuleczki ( tworza sie one po wbiciu łyżeczkiw w arbuza i krecac nia wokół własnej osi)Po wydrązeniu całego miaszu wrzucamy kuleczki spowrotem do wnetrza skóry która została z arbuza.

    Wybrane owoce kroimy w kawałki o zbliżonej wielkości. Banany w plasterki, pomarańczki, gruszk, kiwi, truskawkii i brzoswinie w "prawie kostkę", Nastepnie wrzucamy owoce do dużej miski wraz z kulkami z arbuza.

    Sos: sok pomarańczowy przelewamy do rondelka i stawiamy na malutkim ogniu. Wsypujemy cukier i podgrzewamy (stale mieszając), aż się całkiem rozpuści. Dodajemy pozostałe skłaniki, czyli miód i cynamon, jeszcze raz mieszamy, studzimy i polewamy sałatkę. Gotową nakładamy do arbuzowej salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować