• 2 godz.

Jest to moja wersja bigosu i taki smakuje mi najbardziej.Oczywiście im bigos odgrzewany często tym lepszy.Polecam na bardzo syty obiad.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    pół kilo łopatki wieprzowej
    pół kilo kiełbasy
    30 dag wędzonego boczku
    sól i pieprz do smaku
    1 cebula
    kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
    liść laurowy
    przyprawa do dań z kapusty i bigosu
    kilka łyżek przecieru pomidorowego
    kilka łyżek smalcu ( do smażenia )
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Domowy bigos. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
  • 2. Łopatkę myjemy i osuszamy,mielimy w maszynce i przesmażamy kilka minut na odrobinie smalcu.Kiełbasę,boczek i cebulę kroimy w kostkę,również przesmażamy na smalcu.Razem z mięsem dajemy do kapusty.
  • 3. Dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy,cały czas dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować