Bigos z młodej kapusty w naleśnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą w misce czyli- mleko, wodę, jajko, mąkę, sól i olej. Dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Smażymy na teflonowej patelni ( wtedy nie musimy już dodawać oleju).
2.Kapustę kroimy w paski i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut do zmięknięcia. Odsączamy z wody. W tym czasie na oleju na dużej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojone parówki. Zalewamy sokiem pomidorowym, dodajemy paprykę, chilli, vegetę i sos Worcester. Całość dobrze mieszamy, doprowadzamy do zagotowania. Na koniec doprawiamy solą do smaku.
Tak ugotowany bigos przekładamy do naleśników. Gotowe.
Komentarze