Białe leczo

4.49 (198 ocen)

  • 20 min

Ta potrawa jest uwielbiana przez całą naszą rodzinkę.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    ok 400 dag pieczarek
    1 op serka topionego pieczarkowego
    1 cebula
    500 ml śmietany 30%
    1 kieliszek wódki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Białe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso kroimy na w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni.
    2. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy.
    3. Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju.
    4. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i serek topiony. Należy całość mieszać, aż do rozpuszczenia serka.
    5. Dolewamy wody i zagotowujemy.
    6. Następnie wlewamy śmietanę i wódkę. Doprawiamy do smaku.

Porady

Cebulę można zastąpić porem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować