Bezglutenowe racuchy bez mleka

4.49 (184 ocen)

  • 30 min

Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl mąki bezglutenowej (Ja dałam 1/3szkl mąki ryżowej i 2/3 mąki chlebowej)
    1 szkl wody mineralnej gazowanej
    1 op drożdży w proszku
    3 łyżeczki cukru
    1 jajko
    1 jabłko
    1 gruszka
    1 łyżka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bezglutenowe racuchy bez mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki wymieszać w misce (mąke, drożdże,cukier).Dolać szklanke wody gazowanej i jajko, wymieszać dokladnie łyżką. Odstawić na pół godz. w ciepłe miejsce.
    Jabłko i gruszke obrać i pokroić w drobną kosteczke, dodać do ciasta drożdżowego, wsypać cynamon. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Smażyć na złoto z obu stron.

Porady

Ciasto powinno być dosyć gęste, jeżeli bedzie zbyt płynne można dodać łyżke mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować