Knedle bezglutenowe

4.5 (171 ocen)

  • 2 godz.

Naprawde pyszne

  • 2 godz.

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków
    1 jajo
    pół szklanki bezglutenowej mieszanki mąki chlebowej
    kilka łyżek mąki ziemniaczanej
    ok 300g dużych truskawek
    3 łyżki cukru
    szczypta soli+ sól do gotowania ziemniaków i gotowych knedli
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Knedle bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie.
    Truskawki umyć, obrać z szypułek, włożyć do miski i zasypać cukrem.
    Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praske ( ja 3x).Wystudzić.
    Ziemniaki rozłożyć na stolnicy, dodać mąke bezglutenową i tyle mąki ziemniaczanej ile zabierze ciasto ( młode ziemniaki potrzebują troche więcej).Dodać jajo, lekko posolić, zagnieść ciasto. Uformować wałek, odkrawać po kawałku, włożyć do każdego po truskawce, zawinąć knedla.
    Gotować ok 5 minut w lekko osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.53 (247 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze śliwkami

To może cię zainteresować