Babeczki z czerwoną porzeczką i płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Zdrowe, bo z płatkami owsianymi i bez żółtek, czyli Ci, którzy mają unikać cholesterolu, nie dostaną dodatkowej jego porcji... Bardzo smaczne i zdrowe "słodycze"...

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • składniki suche:

    300 g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    3/4 szklanki brązowego cukru
    50 g płatków owsianych (normalnych lub błyskawicznych)

    składniki mokre:

    1 szklanka maślanki
    2 białka
    2 dojrzałe banany
    75 ml oleju rzepakowego

    dodatkowo:

    1 łyżka płatków owsianych
    3/4 szklanki czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki

Babeczki z czerwoną porzeczką i płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy w misce. Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki mokre oraz czerwoną porzeczkę.

    W misce mieszamy składniki suche z mokrymi tylko do połącznia się składników, nie za długo, bo babeczki będą twarde.

    Przekładamy do papilotek, posypujemy płatkami owsianymi, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować