Babeczki z czekoladą i kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od zrobienia kruchego ciasta: masło kroimy na małe kawałeczki, dodajemy mąkę, żółtka, cukier puder i sól. Mieszamy i wkładamy do lodówki, przynajmniej na godzinę. Po tym czasie wkładamy ciastem foremki (uprzednio posmarowane masłem i oprószone bułką tatrą). Piec w temperaturze 180C do momentu, kiedy babeczki będą miały złoty kolor.
2.Ubijamy śmietanę, następnie mieszamy ją z mascarpone, kawą, kakaem, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym (najlepiej mikserem na najniższych obrotach).
3.Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z dodatkiem mleka
4.Babeczki wyjmujemy z foremek. Zaczynamy od warstwy czekolady, którą rozprowadzamy po całej ich wewnętrznej powierzchni. :) Następnie dodajemy po łyżeczce dżemu pomarańczowego i krem kawowy. Ozdabiamy wedle uznania.
Komentarze