Pierwsze pytanie jakie  się nasuwa, to dlaczego złota?

Można interpretować to dwojako - złota, ponieważ ma pozłacane brzegi kartek, wygląda rewelacyjnie, dzięki temu można  potraktować  ją jako prezent, nawet dla  najbliżej osoby.

Z drugiej strony, złota - gdyż zawiera nie tylko przepisy, cudowne zdjęcia potraw, ale także cenne rady.

Podane jak na tacy, alfabetycznie, co ułatwia poszukiwanie zagadnień które nas interesują.

Czytając dalej, mamy szeroki wachlarz przepisów na:  sosy,  masła, przystawki, zupy i kremy... to tylko kilka wybranych pozycji  przeze mnie. Wszystko zaznaczone kolorowym i czytelnym indeksem.

Autorka dzięki podróżom  (Chiny Włochy, Francja..) proponuje nam  wiele wariantów przygotowania tradycyjnych dań.

Wszystko opisane krok po kroku,  co ułatwi nawet początkującej  osobie  przygotować  najbardziej fantazyjne dania.

Książka godna polecenia, moim zdaniem  wypełniła lukę w świecie kulinarnych inspiracji - piękna, praktyczna i stosunkowo nie droga jak na dzisiejsze realia cenowe książek.

Polecam

Magdalena Brzoskowska