Przepisy
Typ dania
Ciasta
Curry
Dania główne
Dania jednogarnkowe
Desery
Dodatki
Kluski
Napoje
Pasty
Pasztety
Pieczywo
Pierogi
Pizza
Placki
Potrawy z jajek
Przekąski
Przetwory
Przystawki
Sałatki
Sosy
Surówki
Wędliny
Zapiekanki
Zupy
Posiłki
Szybka kuchnia
Dania do pracy
Dania do szkoły
Drugie śniadanie
Kolacja
Lunch
Obiad
Podwieczorek
Przekąska
Śniadanie
Do spiżarni
Napitki
Kuchnie Świata
Afrykańska
Amerykańska
Azjatycka
Bliskowschodnia
Bułgarska
Chińska
Czeska
Egzotyczna
Europejska
Francuska
Grecka
Gruzińska
Hiszpańska
Indyjska
Japońska
Koreańska
Meksykańska
Polska
Staropolska
Śródziemnomorska
Tajska
Turecka
Węgierska
Włoska
Żydowska
Kuchnia kresowa
Ukraińska
Okazje
Andrzejki
Dzień kobiet
Dzień matki
Chrzciny
Grill
Halloween
Imieniny
Karnawał
Komunia
Piknik
Post
Spotkanie rodzinne
Sylwester
Święta
Tłusty czwartek
Urodziny
Walentynki
Wesele
Wielkanoc
Dzień dziecka
Impreza
Dietetyczne
Bez laktozy
Bezglutenowe
Dieta cukrzycowa
Dieta halal
Dieta hinduska
Koszerna
Niskokaloryczna
Niskotłuszczowa
Niskosodowa
Wegańska
Wegetariańska
Inne
Dla dzieci
Kuchnia fit
Szybkie i łatwe
Tanie
Sezonowe
Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu
Bigos z młodą kapustą
Sałatka z młodych ziemniaków
Pesto pietruszkowe
Surówka z młodej marchwi
Syrop z pokrzywy
Ciasto wiosna
Ciasto leśny mech
Gołąbki z młodej kapusty
Kiszony topinambur
Ciasta
Biszkopt
Ciasto bez pieczenia
Ciasto drożdżowe
Ciasto ucierane
Ciasto z kremem
Ciasto z budyniem
Ciasto z galaretką
Ciasto z owocami
Serniki
Tort urodzinowy
Obiady
Dania mięsne
Dania z makaronem
Dania z ryb
Dania z ziemniaków
Dania z ryżem
Domowy fast-food
Pierogi
Naleśniki
Potrawka
Obiad fit
Kulinarne inspiracje
Newsy
Galeria przepisów
Porady
Ogłoszenia
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Opublikowane
Liczba przepisów: 13
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Dyniowa zupa krem
StaryZeszyt
Mocno rozgrzewająca, zdrowa zupa z papryczką chili i imbirem.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Spaghetti z sosem kurkowym
StaryZeszyt
Błyskawiczny i bardzo łatwy do zrobienia makaron z aromatycznym sosem kurkowym na bazie słodkiej śmietanki. Znakomite danie z polędwiczką wieprzową, odrobiną czosnku, cebuli oraz dla podkręcenia smaku zielonym marynowanym pieprzem i natką pietruszki. Sami spróbujcie.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Filet z kurczaka z pomidorami i fasolką szparagową
StaryZeszyt
Filet drobiowy, zielona fasolka szparagowa, pomidory i czarne oliwki to zestaw, który znajdzie wielu chętnych. Jest niesamowicie aromatyczny i gotowy w zaledwie 30 minut. Tak przygotowany kurczak nie potrzebuje już żadnych dodatków. Można jednak podać go z kawałkami świeżej bagietki.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Mini tarty z ciasta francuskiego ze szpinakiem
StaryZeszyt
Lubię w lodówce mieć gotowe ciasto francuskie. Tak na wszelki wypadek, gdyby naszła mnie ochota na coś “fajnego” do przegryzienia, albo pojawili się niespodziewani goście. W kilka chwil możemy wyczarować z niego prostą w formie, atrakcyjną wizualnie i smaczną przekąskę. Tym razem z tego wspaniałego...
20 min
4.47
(165 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.47
(165 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pieczony camembert
StaryZeszyt
Czasem siła tkwi w prostocie. Jeśli nie macie czasu na przygotowanie czegoś wykwintnego na kolację, to pieczony ser camembert z dodatkiem dżemu żurawinowego i owoców będzie idealny. Jego przygotowanie nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. Podawany zaraz po upieczeniu z grzankami to zdecydowanie...
20 min
5
(156 ocen)
Opublikowany w Magazynie
5
(156 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pomidorowa pierś z indyka
StaryZeszyt
Pomidory suszone, pomidory pieczone… do wyboru, do koloru i to dosłownie. Ja wykorzystałam pomidory żółte, malinowe i gałązkowe. Tak naprawdę jakichkolwiek byśmy nie użyli, potrawa będzie pyszna. Smak i zapach podkręca pieczony w całości czosnek. Po upieczeniu jest mięciutki i delikatny, można nim...
2 godz.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Cukiniowe tagliatelle z kurczakiem
StaryZeszyt
Makaron warzywny z kurczakiem to ostatnio mój kompromis pomiędzy “lubię mięso”, “ograniczmy mięso” oraz “nie mogę jeść glutenu”. Delikatna cukinia, pomidorki koktajlowe i pierś z kurczaka to pyszne połączenie, idealne na szybki obiad dla zabieganych o każdej porze roku.
30 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Ragout z kiszoną kapustą
StaryZeszyt
Jesienią i zimą chętnie sięgam po przepisy na jednogarnkowe, rozgrzewające dania. Na obiad w chłodniejsze dni polecam sprawdzony przepis na proste ragout z mięsa wieprzowego i kiszonej kapusty, z dodatkiem kwaśnej śmietany. To może być dla niektórych zaskakujące połączenie. Ci, którzy boją się zaryzykować,...
60 min
5
(151 ocen)
Opublikowany w Magazynie
5
(151 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pikantne kotleciki z kaszy gryczanej
StaryZeszyt
Wyjątkowe kotleciki z kaszy gryczanej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, z czosnkiem i dużą ilością natki pietruszki. W takiej formie kasza gryczana może skusić również tych, którzy za nią nie przepadają. Najlepiej smakują z sosem grzybowym lub pomidorowym i surówką z kiszonej kapusty.
40 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Potrawka z morszczuka
StaryZeszyt
Jeśli nie lubimy zapachu smażonej ryby w swoim mieszkaniu, to polecam wersję gotowaną w aromatycznym sosie cytrynowym z dodatkiem białego wytrawnego wina oraz dużą ilością natki pietruszki. Tak przygotowaną rybę najlepiej podawać z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko i sezonowych surówek.
1 godz. 20 min
4.49
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
4.49
(145 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Pulpeciki w sosie kurkowym
StaryZeszyt
Delikatne klopsiki z mielonego mięsa indyka w sosie śmietanowo – kurkowym. Najlepiej smakują z kopytkami lub ulubionym makaronem.
40 min
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Trójkąciki z pieczonym indykiem i selerem
StaryZeszyt
Sekretem tej kanapki oprócz pełnoziarnistego pieczywa, jest pasta z chrupkimi kawałkami selera naciowego, musztardy francuskiej i musu jabłkowego. Zastępuje ona z powodzeniem masło. Do tego obowiązkowo zielona sałata i delikatne mięso z pieczonego indyka. Smak sandwicza zaostrza czerwona cebula.
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
Czerwona kapusta z papryką
StaryZeszyt
Czerwona kapusta i orientalne curry razem? Zagraj w czerwone i dodaj do tego czerwoną paprykę, czerwoną żurawinę i czerwoną cebulę. Gotuj przez chwilę, dopraw solą, cukrem oraz octem winnym z jabłek. Podawaj do dań z kaczki, wołowiny lub dziczyzny.
60 min