REKLAMA
To danie przypomina mi wspaniały smak dzieciństwa. Podobną kapustę z grochem, robiła moja Babcia, ja trochę ją zmieniłam.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Na świątecznym wigilijnym stole nie może u mnie zabraknąć barszczyku z uszkami z grzybów leśnych, w ciągu roku zdarza się nam go robić ale nie smakuje tak jak w wigilię.
Pyszny składnik do wielu potraw z mięsa czy ryb. U mnie na takie ziemniaczki każdy domownik się skusi, a polane masełkiem i posypane rozmarynem smakują wybornie.
Twaróg zastąpiony serkiem wiejskim. Smak wzbogaca dodatek zieleniny.
Ostatnio skomentowane
Tradycyjna pasta jajeczna