Pizza Kamila

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pizza idealna na wakacyjny obiad. Kuzynka Kamila (16 l.) praktycznie sama ją robiła ;-) polecam, bo bardzo smaczna :-)

  • 45 min

Składniki:

  • CIASTO:
    400 gr mąki pszennej
    25 gr świeżych drożdży
    1 szk ciepłej wody
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka soli czosnkowej
    FARSZ:
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 łyżka ketchupu
    2 łyżki tartego chrzanu
    1 cukinia
    500 gr pieczarek
    200 gr kiełbasy żywieckiej
    150 gr sera żółtego, np. Radamer
    Pieprz, wegeta do smaku
    Olej rzepakowy do smażenia
    Margaryna do wysmarowania blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sos pomidorowy Pizza

Pizza kamila - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozmieszać w ciepłej wodzie. Mąkę wymieszać z olejem, pieprzem ziołowym i solą czosnkową. Dodać rozmieszane drożdże i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
  • 2. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić razem z pieczarkami w plastry. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić warzywa i smażyć do miękkości. Kiełbasę pokroić w plastry, następnie w małą kostkę.
  • 3. Z przecieru pomidorowego, ketchupu i tartego chrzanu zrobić sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki.
  • Kamila smaruje sosem spód pizzy. 4. Dużą blachę z piekarnika dokładnie wysmarować margaryną. Wyrośniętym ciastem wylepić blachę. Pędzlem silikonowym posmarować sosem spód ciasta. Ułożyć warzywa oraz kawałki kiełbasy.
  • Kamila przy tarciu sera do pizzy. 5. Całość posypać startym serem i zapiec w nagrzanym do 200stC piekarniku 15 minut. Piekłam funkcją góra-dół z termoobiegem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować