1.Drożdże rozmieszać w ciepłej wodzie. Mąkę wymieszać z olejem, pieprzem ziołowym i solą czosnkową. Dodać rozmieszane drożdże i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę.
2.Cukinię umyć, osuszyć i pokroić razem z pieczarkami w plastry. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić warzywa i smażyć do miękkości. Kiełbasę pokroić w plastry, następnie w małą kostkę.
3.Z przecieru pomidorowego, ketchupu i tartego chrzanu zrobić sos, mieszając ze sobą wszystkie składniki.
4.Dużą blachę z piekarnika dokładnie wysmarować margaryną. Wyrośniętym ciastem wylepić blachę. Pędzlem silikonowym posmarować sosem spód ciasta. Ułożyć warzywa oraz kawałki kiełbasy.
5.Całość posypać startym serem i zapiec w nagrzanym do 200stC piekarniku 15 minut. Piekłam funkcją góra-dół z termoobiegem.
Komentarze