Zupka Meksykańska

  • wyświetlono: 1830 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Meksykańskie smaki w mojej kuchni - szybko i smacznie

EwaSidor
  • 30min

Składniki

40 dag mięso mielone ,
2 szt cebuli ,
3 ząbki czosnek ,
1 szt papryka czerwona ,
1 puszka kukurydzy ,
1 puszka fasoli białej
1 puszka fasoli czerwonej
1 szt pomidory w puszce ,
Sól morska- MŁYNEK ,
pieprz czarny grubo mielony
chilli ,
oregano
bazylia ,
papryka słodka mielona
1 łyżka oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Zupka Meksykańska

  • 1. Wszystkie puszki otwieramy i wraz z woda przelewamy do garnka dodajemy ok 1,5 szklanki przegotowanej wody. Solimy , doprawiamy pieprzem i zagotowujemy. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy wyciśnięty czosnek i podsmażamy mięso mielone. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojona paprykę i cebulę. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa. Mieszamy podsmażamy razem .
  • 2. Zawartość patelni przekładamy do gotujących się warzyw. Dolewamy pomidory z puszki. doprawiamy wszystkimi przyprawami do smaku. Zagotowujemy gotujemy ok 10 min. Uwaga żeby warzywa konserwowe nie rozgotowały się. Podajemy z natka pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Lasagne meksykańska

Dodane przez: AnetaJ

Lasagne meksykańska

Wersji na lasagne jest wiele, wszystko...

image-10yfcm3

Dodane przez: mamajagody_2010

Meksykańskie krokiety

Uwaga ostre!

image-0ofqnnp

Dodane przez: tasty-and-fit

meksykańskie chili con carne

Pikantne, łatwe do przygotowania...

image-0awenjd

Dodane przez: JulkaTomeczek

Gulasz meksykański

Pyszny rozgrzewający i pikantny...

Gulasz meksykański

Dodane przez: Futka

Gulasz meksykański

Propozycja na aromatyczny i wyrazisty...

image-0wijk0j

Dodane przez: Ewelina Marcin

Meksykańskie danie jednogarnkowe

Błyskawiczne w przyrządzeniu pachnące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE