Zupa z karkówki wieprzowej

4.5 (177 ocen)

  • 40 min

Z kilku składników zawsze można wyczarować coś pysznego. Tym razem zupa lekko orientalna na bazie karkówki wieprzowej. Pożywna i smaczna.

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g karkówki wieprzowej
    2 duże marchewki
    mały seler
    duża cebula
    por (biała część)
    1 l bulionu drobiowego
    1 łyżka masła czosnkowego
    1 łyżka przyprawy do potraw chińskich
    1 łyżka sosu sojowego
    sól ,pieprz
    makaron (ulubiony) lub ryż
    garść liści selera naciowego
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z karkówki wieprzowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z karkówki wieprzowej 1. Marchew i seler obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy w piórka ,karkówkę (obtaczamy w łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy sola i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować