Zupa z czerwonej soczewicy

4.5 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna zupa z czerwonej soczewicy

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - udko (bez skórki): 1 sztuka
    - czerwona soczewica: 100 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - ziemniaki: 3 sztuki
    - curry: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - majeranek: 1 szczypta
    - ziele angielskie: 4 sztuki
    - natka pietruszki kilka gałązek: 20 gramów
    - maggi (odrobina): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka włożyć oczyszczone udko zalać ok 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę marchewkę i przyprawy, gotować ok 20 min. Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości, i dodać do zupy, dodać tez pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

    Na talerzu posypać natką pietruszki i przyprawić odrobiną maggi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica czerwona Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować