Zupa z bobem, kapustą pekińską, pomidorami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy szumowiny, następnie dodajemy sól, ziele, liście laurowe oraz ziarna pieprzu i gotujemy przez 45 minut. Wyjmujemy mięso z garnka.
W międzyczasie gotujemy bób - wrzucamy go do wrzącej wody z dodatkiem 1 łyżeczki cukru i 1 łyżeczki soli. Gotujemy 10 minut, odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia, a następnie obieramy ze skórek.
Pietruszkę i marchewkę kroimy w kostkę i wrzucamy do gorącego wywaru. Gotujemy 5 minut. Dodajemy poszatkowaną kapustę pekińską, ryż, pomidory pokrojone w kostkę oraz przyprawy. Gotujemy 15 minut.
Dodajemy śmietanę wymieszaną z niewielką ilością zupy oraz obrany bób. Doprowadzamy do wrzenia. Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą.
Komentarze