Zupa - specjał mamy ze stekiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne danie na rodzinny obiad.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 1kg karkówki wieprzowej
    - 1 kg ziemniaków
    - 2l rosołu
    - 4 marchewki
    - 3 duże cebule
    przyprawy do marynowania mięsa:
    - czosnek granulowany
    - pieprz
    - sól
    - kmin rzymski
    - 3 łyżki oleju
    - przyprawy do zupy:
    czosnek granulowany, kmin rzymski, sól, pieprz, liść laurowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa - specjał mamy ze stekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso marynujemy przez ok. 12 godzin w przyprawach i oleju, następnie ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w plasterki, cebulę pokrój w piórka i smaż na oleju aż się zrumieni, do cebuli dodajemy ziemniaki i marchewkę, zalewamy rosołem i gotujemy, mięso kroimy w plastry jak na steki oraz smażymy na patelni grillowej po usmażeniu dodajemy do gotującej się zupy, gotujemy przez pół godziny aż do miękkości warzyw doprawiamy przyprawami do smaku według własnych upodobań, w tym przepisie jest to czosnek granulowany, kmin rzymski, sól, pieprz oraz liść laurowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować