Paszteciki a' La rogaliki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Paszteciki są cudowne jako oddzielne danie lub dodatek np do zupy

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 100g drożdży
    - 1kg mąki
    - 3 jajka
    - 3szklanki mleka
    2łyżeczki proszku do pieczenia
    2łyżki cukru
    -kostka margaryny

    Farsz:
    - pieczarki 500g
    - jedna cebula
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Paszteciki a' la rogaliki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże pokrusz i wymieszaj z cukrem, zalej ciepłym mlekiem. Mieszaj do rozpuszczenia drożdży. Odstaw na 10 min. do zlewu z ciepłą wodą i przykryj np. ścierką lub pokrywką.
  • 2. Dodaj jajka w temp. pokojowej oraz wystudzoną rozpuszczoną margarynę. Wymieszaj ciasto. Odstaw na 20 minut pod przykryciem
  • 3. W tym czasie pokrój pieczarki i cebulę i przesmaż na patelni.
  • 4. Ciasto podziel na kilka części.Rozwałkuj i pokrój na trójkąty. Na najmniejszy róg połóż łyżeczke farszu. Zwiń jak na rogaliki. Piecz przez 20-25 min w 180°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować