Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Jest szybka i łatwa do przygotowania. Warto ją przygotować..

  • 50 min

Składniki:

  • 300g filetu z morszczuka,
    1,5 litra wody,
    4 ogórki kiszone,
    150ml zalewy spod ogórków kiszonych,
    1 marchewka,
    1/2 korzenia pietruszki,
    1 cebula,
    3 ziemniaki,
    150ml śmietany 30%,
    2 liście laurowe,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    sól,
    pieprz,
    koperek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i gotujemy około 20 minut.
  • 2. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy 10 minut. Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rybę kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę i zalewę spod ogórków dodajemy do zupy. Gotujemy kolejne 10 minut.
  • 3. Na końcu do zupy wlewamy śmietanę. Zagotowujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę wylewamy na talerz i posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować