Zapiekanka rybna - postna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrozić dzień przed przygotowaniem potrawy. Doprawić solą i pieprzem. Marynować przez noc.
Na drugi dzień kawałki ryby obtoczyć w rozmąconym jajku i panierować w mące. Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor.
2.Pieczarki umyć i pokroić w paseczki. Smażyć na oleju rzepakowym do momentu odparowania całej wody. Następnie doprawić przyprawą Kucharek" i pieprzem. Smażyć jeszcze chwilkę.
3.Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. Smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Doprawić tak jak pieczarki.
4.W naczyniu żaroodpornym układać kolejno warstwy:
ryba, cebula. majonez, ketchup, pieczarki, ser żółty.
5.Zapiekać w 200 stopniach do momentu rozpuszczenia sera.
Smacznego!
Komentarze