Zupa rybna z kluseczkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupę ugotowałam po raz pierwszy dla synka ponieważ uwielbia zupy wiec w niej ukryłam pyszne kawałki fileta rybnego.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 filety np z mintaja
    2 marchewki
    kawałek selera
    pietruszka
    por
    4 ziarenka ziela angielskiego
    2 liscie laurowe
    kostka rosołowa
    sól i pieprz
    szklanka mąki
    jajko
    woda
    sól
    koperek oraz natka pietruszki
    kilka płatków chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa obrać i potarkowac , rybę rozmrozić i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać woda, dodać ziele angielskie i laurowe oraz kostkę rosołowa i zagotować wrzucić potarkowane warzywa gotować do miękkości Jajko wbić do miseczki dodać szczyptę soli , mąkę i chili. Wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać łyżkę wody, kłaść łyżką na gotujący wywar formując malutkie kluseczki dy wypłyną na wierzch zupę zabielić śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, na końcu dodać posiekany koperek i natkę pietruszki

Porady

rybę pokroić na duże kawałki żeby było ją czuć w zupie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować