Zupę ugotowałam po raz pierwszy dla synka ponieważ uwielbia zupy wiec w niej ukryłam pyszne kawałki fileta rybnego.
60 min
Składniki:
3 filety np z mintaja
2 marchewki
kawałek selera
pietruszka
por
4 ziarenka ziela angielskiego
2 liscie laurowe
kostka rosołowa
sól i pieprz
szklanka mąki
jajko
woda
sól
koperek oraz natka pietruszki
kilka płatków chili
Zupa rybna z kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.warzywa obrać i potarkowac , rybę rozmrozić i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać woda, dodać ziele angielskie i laurowe oraz kostkę rosołowa i zagotować wrzucić potarkowane warzywa gotować do miękkości Jajko wbić do miseczki dodać szczyptę soli , mąkę i chili. Wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać łyżkę wody, kłaść łyżką na gotujący wywar formując malutkie kluseczki dy wypłyną na wierzch zupę zabielić śmietana, doprawić do smaku solą i pieprzem, na końcu dodać posiekany koperek i natkę pietruszki
Porady
rybę pokroić na duże kawałki żeby było ją czuć w zupie
Komentarze