Zupa rybna

5 (182 ocen)

  • 15 min

Przepis jest nowością w mojej kuchni. Zaskoczeniem było dla mnie niskie spożycie ryb w Polsce. Postanowiłam to naprawić choć u mnie w domku. Oto i powstała szybka, tania i zdrowa zupka.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
    2 marchewka
    1 pietruszka
    1 seler
    4 ziemniaki
    60 dag filetów z miruny
    1 cebula
    puszka pomidorów bez skóry
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mirunę, cebulę, marchewkę, pietrzuszkę, selera oraz ziemniaki kroimy w kostkę .Cebulę, marchewkę, pietruszkę i selera podsmażamy na patelni. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka dodać rybę zalać bulionem. Dorzucić liścia laurowego i ziarenka ziela angielskiego. Gotować 20 min. Następnie dodać pokrojone pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić sola i pieprzem. Gotować jeszcze 10 min. Na koniec posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować