Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą

4.5 (198 ocen)

  • 30 min

Pyszna zupa, pachnąca świezżmi pomidorami.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cebula
    3-4 ząbki czosnku
    kilogram pomidorów
    1 marchewka
    700-800 ml wody
    1 kostka rosołowa drobiowa
    2 łyżki tartej mozzarelli
    bazylia
    sól

    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa prawdziwie pomidorowa z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Oliwę rozgrzać w garnku.
    Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz - podsmażyć.
    Dodać posiekany czosnek i startą na tarce marchewkę.
  • 2.

    Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Wykroić twarde części, resztę pokroić w kostkę - wrzucić do warzyw.
    Smażyć aż się rozpadną.
  • 3.
    Wlać wodę - zagotować i gotować 10 minut.
    Dodać kostkę rosołową, przyprawy i ser - gotować chwilę.

    Podawać z makaronem, udekorowaną pomidorkami koktajlowymi i gałązką tymianku lub bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować