Zupa "porządkowa" z białą kiełbasą, kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki myjemy, zalewamy wodą. Zagotowujemy. Gdy się wyszumują zdejmujemy pianę. Dodajemy obraną marchew, pietruszkę, nać pietruszki, seler, por, ząbki czosnku, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy 40 minut.
2.W tym czasie w osobnym garnku pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz cebulę podsmażamy na oleju na rumiano.
3.Do garnka z kiełbasą dodajemy przecedzony wywar z kurczaka i warzyw. Pałki z kurczaka obieramy, mięso kroimy i wrzucamy do zupy. Dodajemy mrożone warzywa. Gotujemy 20 minut.
4.Zupę doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Śmietanę, na osobnej misce rozrabiamy z dwiema łyżkami wazowymi zupy i stopniowo, ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zagotowujemy i podajemy z makaronem. Smacznego!
Komentarze