Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo-wołowym

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Przepyszna, aromatyczna pomidorówka

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 porcja rosołowa
    1 udko
    200 g żołądków drobiowych
    200 g wołowiny z kością (rosołowej)
    ziele angielskie
    1 por
    1 cebula
    2-3 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler korzeniowy
    1 podgrzybek suszony
    1 ząbek czosnku
    190 g koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo-wołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso czyścimy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak by zakryła mięso) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i obrane, oczyszczone warzywa, ząbek czosnku, suszony kapelusz podgrzybka i opaloną nad płomieniem cebulą. Gotujemy do miękkości mięsa drobiowego. Zupę przecedzamy, mięso wołowe i żołądki drobiowe kroimy na mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do zupy, marchewki kroimy w krążki i odkładamy. Gotujemy dalej do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, marchewki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować