Zupa pieczarkowa na wołowym rosole

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę pieczarkową na bulionie wołowym. Zupa jest aromatyczna i smakuje rewelacyjnie. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag szpondru wołowego z kością
    2 marchewki
    mały kawałek selera
    1 mały por - jasna część
    1 szklanka bardzo drobnego suchego makaronu
    5 szklanek wody
    1 płaska łyżeczka soli
    1/8 łyżeczki pieprzu
    1/8 łyżeczki curry
    1 łyżka śmietanki 30%
    pokrojona natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion

Zupa pieczarkowa na wołowym rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pieczarkowa na wołowym rosole 1. Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy i myjemy warzywa, kroimy. Po 1 godz i 30 minutach gotowania bulionu, wkładamy pokrojone warzywa. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany bulion przelewamy na sitko i odmierzamy 1 L bulionu, wylewamy do garnka i dodajemy ugotowaną marchewkę i seler. Stawiamy na małym gazie i zagotowujemy. Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki, wkładamy do bulionu i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron i śmietankę. Mięso obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Natkę pietruszki kroimy na drobno i dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować