Zupa pieczarkowa na wołowym rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wylewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny. W międzyczasie obieramy i myjemy warzywa, kroimy. Po 1 godz i 30 minutach gotowania bulionu, wkładamy pokrojone warzywa. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany bulion przelewamy na sitko i odmierzamy 1 L bulionu, wylewamy do garnka i dodajemy ugotowaną marchewkę i seler. Stawiamy na małym gazie i zagotowujemy. Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki, wkładamy do bulionu i gotujemy przez 5 minut. Dodajemy ugotowany makaron i śmietankę. Mięso obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Natkę pietruszki kroimy na drobno i dekorujemy.
Komentarze