Zupa ogórkowa z pikantną nutą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ogórkowa trochę inaczej

  • 20 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    5-6 ogórków kiszonych
    7-10 ziemniaków (zależny od wielkości)
    1-2 marchewki
    pół cebuli
    2 - 3 podudzia z kurczaka
    sos sojowy
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka w proszku
    1,5 kostki rosołowej
    chilli w proszku
    łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ogórkowa z pikantną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i ogórki zetrzeć na tartce. Cebulkę podsmażyć na maśle. Ziemniaki pokroić w kostkę, a 2 zostawić w całości. Do garnka wlać wodę dodać podudzia, ogórki, marchewkę, ziemniaki, podsmażoną cebulkę, kostkę rosołową. Przyprawić sosem sojowym, pieprzem, przyprawa uniwersalna, papryką w proszku i 0,5 łyżeczki chilli. Gotować jak ziemniaki będą miękkie wyjąć 2 ugotowane w całości i zmiksować z kilkoma łyżkami zupy. Wlać do zupy i wymieszać.

Porady

Zupę można doprawić jeszcze śmietaną, jeśli ktoś lubi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować