Zupa kalafiorowo - porowo - koperkowa z mini klopsikami

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 6 osób

Pyszna, aromatyczna, pachnąca koperkiem, dodatek mini klopsików powoduje, że w zupełności wystarcza za cały pełnowartościowy obiad.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 por
    pęczek koperku
    4 średnie marchewki, 1 korzeń pietruszki, kawałek selera
    łyżka ziarenek smaku, sól, pieprz do wywaru
    600 g mięsa zmielonego z małą cebulą i 1 ząbkiem czosnku
    1 jajko do mięsa, sól, pieprz mielony, 2 łyżki bułki tartej do zagęszczenia, mąka do obtoczenia
    ew. wg uznania słodka śmietanka na koniec do zupy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupa jarzynowa

Zupa kalafiorowo - porowo - koperkowa z mini klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzielić na różyczki, por w plastry, marchew w kosteczkę, wrzucić do garnka z wodą razem z pietruszką i selerem w całości, doprawić solą, pieprzem i ziarenkami smaku, gotować do momentu aż kalafior będzie półtwardy, wtedy wrzucać małe klopsiki z przygotowanego wcześniej mięsa.
    Klopsiki nabierać na małą łyżeczkę od herbaty, formować kulki i obtaczać w mące.
    Do gotowej zupy wsypać posiekany koperek, można zabielić słodką śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa Mięso mielone

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować