Zupa gulaszowa z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo lubimy takie treściwe zupy. Są mega sycące i rozgrzewające, a ich aromat uzależnia ;)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g wołowiny (u nas łopatka)
    2 łyżki oleju
    1 marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 kawałek białej części pora
    1 liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego
    1,5 l wrzątku
    4-5 ziemniaków
    90 g koncentratu pomidorowego
    250 g boczniaków
    2 ogórki kiszone
    1 czerwona papryka
    1 łyżeczka ostrej papryki
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 mała puszka czerwonej fasoli
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa z boczniakami 1. Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy 1,5 godziny.
    Następnie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, koncentrat pomidorowy, pokrojone na plasterki ogórki, pokrojone w paski boczniaki i paprykę, paprykę ostrą, słodką, kminek. Gotujemy 45 min. 20 min przed końcem gotowania, dodajemy osączoną z zalewy fasolę. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować