Zupa grzybowa z podgrzybkami

5 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Zatęskniłam za smakiem grzybów, już nie mogę się doczekać kiedy będą te prosto z lasu, jednak te z zamrażarki równie świetnie smakowały.
W domu pachniało lasem, cóż więcej potrzeba :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 duża ćwiartka z kurczaka
    1/2 opakowania gotowej włoszczyzny w paskach (mrożonka)
    ok. 300 g pokrojonych w kostkę mrożonych podgrzybków
    sól, pieprz mielony
    250 ml. śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z podgrzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartkę rzucić do osolonej wody i pogotować do miękkości, po czym wyjąć, oddzielić mięsko od kości i skóry, rozdrobnić i wrzucić do wywaru.
    Dodać mrożoną włoszczyznę i grzyby, pod koniec gotowania wlać śmietankę i doprawić do smaku.

Porady

Jeśli ktoś lubi gęste zupy, można zagęścić ją ryżem, drobnym makaronem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować