ZUPA FASOLOWA

4.5 (193 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

bardzo syta i smaczna

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry wody
    20 dag mięsa np. karkówki
    Kawałek wędzonego boczku
    2 szklanki Fasoli Jaś
    Skórka z wędzonego boczku lub żeberko wędzone
    2 marchewki
    1 pietruszka
    ¼ selera
    1 cebula
    1-2 łodygi selera naciowego
    2-3 listki laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna, pieprz do smaku
    Kilka ziemniaków
    Przyprawa do dań z fasoli
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 szklanki fasoli opłukać i namoczyć na noc.
    Mięso, żeberko wędzone, zalać zimną wodą, zagotować, zebrać szumowiny, zmniejszyć ogień, dodać warzywa pokrojone w kostkę lub talarki, dodać fasolę, listki laurowe, ziele angielskie, przyprawa uniwersalna, pieprz, gotować do miękkosci mięsa, fasoli.
    Wówczas dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i przesmażony boczek wędzony pokrojony w kostkę razem z cebulką bez tłuszczu. Zupę przyprawić do smaku przyprawą do dań z fasoli.
    Na koniec dodać majeranek mocno otarty w dłoni .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędzonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować