Zupa fasolowa

5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Zupa, którą gotowała mi często moja mama. Przypomina mi dzieciństwo.

  • 45 min

Składniki:

  • 40 dag fasoli Jaś,
    3 marchewki,
    1 cebula
    5 dużych ziemniaków
    1/2 łyżeczki papryki mielonej
    2 kostki bulionowe,
    natka pietruszki,
    4 ząbki czosnku
    1/2 łyżki Kucharka
    pieprz,
    1 łyżka mąki,
    2 łyżki masła lub margaryny
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole moczymy na noc w 2 litrach wody .
    Na drugi dzień gotujemy w tej samej wodzie z dodatkiem kostek bulionowych.

    Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.
    Dodajemy do zupy, gdy fasola będzie półmiękka.

    Cebule drobno kroimy razem z czosnkiem smażymy na rozgrzanym maśle.
    Dodajemy do zupy lekko przyrumienione.
    Mieszamy.

    Doprawiamy mieloną papryką , pieprzem i Kucharkiem.
    Wsypujemy posiekana natkę pietruszki.

    Mąkę rozrabiamy w pół szklanki wody i wlewamy do zupy.
    Gotujemy jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować