KREMOWA ZUPA Z NUTĄ KOLENDRY I AROMATEM PRAŻONEGO SŁONECZNIKA
35 min
Składniki:
2 małe dynie hokkaido
2 marchewki
2 ziemniaki
1 pietruszka korzeń
2 małe cebule
kolendra w ziarnach papryka chilli sól, carry
olej rzepakowy do smażenia
1-1,5 l wody
1-2 rosołek z kury
Zupa dyniowa z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynie i warzywa obrać , pokroić w kostkę.Cebule usmażyć na złoty kolor wraz z kolendrą na oleju, dodać dynie i resztę warzyw.Gdy warzywa będą pół miękkie zalać rosołem lub wodą tak aby warzywa były przykryte płynem, jeszcze chwile gotować aż do miękkości .Przyprawić rosołkami cary solą i pieprzem zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy jeśli zupa będzie zbyt gęsta można rozcieńczyć wodą.Podawać z prażonym słonecznikiem lub prażonymi pestkami z dyni.......
Komentarze