ZUPA DYNIOWA Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM

4.51 (156 ocen)

  • 35 min

KREMOWA ZUPA Z NUTĄ KOLENDRY I AROMATEM PRAŻONEGO SŁONECZNIKA

  • 35 min

Składniki:

  • 2 małe dynie hokkaido
    2 marchewki
    2 ziemniaki
    1 pietruszka korzeń
    2 małe cebule
    kolendra w ziarnach papryka chilli sól, carry
    olej rzepakowy do smażenia
    1-1,5 l wody
    1-2 rosołek z kury
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa dyniowa z prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie i warzywa obrać , pokroić w kostkę.Cebule usmażyć na złoty kolor wraz z kolendrą na oleju, dodać dynie i resztę warzyw.Gdy warzywa będą pół miękkie zalać rosołem lub wodą tak aby warzywa były przykryte płynem, jeszcze chwile gotować aż do miękkości .Przyprawić rosołkami cary solą i pieprzem zmiksować blenderem do uzyskania jednolitej masy jeśli zupa będzie zbyt gęsta można rozcieńczyć wodą.Podawać z prażonym słonecznikiem lub prażonymi pestkami z dyni.......
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować