Kolorowy torcik z galaretek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach wylewamy na oddzielne talerze zostawiamy do zastygnięcia można zrobić galaretki dzień wcześniej.Galaretki żółte rozpuszczamy w 1/2 l wody.Owoce odsączamy i kroimy w kostkę.Śmietanę ubijamy aż do uzyskania obfitej piany Do tężejącej żółtej galaretki dodać śmietanę dokładnie mieszając , dodajemy pokrojone owoce oraz pokrojoną w kostkę galaretkę czerwoną i zieloną wszystko dokładnie wymieszać .Wszystko wylewamy do średniej wielkości tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawiamy do stężenia do lodówki nawet na kilka godzin.Ciasto kroimy w zgrabne trójkąty podajemy z bitą śmietaną , biszkoptami lub herbatnikami........
Porady
Wszystko należy dość szybko wymieszać gdyż śmietana z galaretką bardzo szybko tężeje ........
Komentarze