kw
Bardzo szybka w wykonaniu zupa botwinkowa, którą bez gotowania można podać jako chłodnik, a po ugotowaniu uzyskamy smaczną zupę na gorąco. Bazą zupy jest zalewa od kiszonej botwinki. Oprócz kiszonki dodałam również świeżej botwinki i buraczka dla tekstury oraz zbalansowania kwaśnego smaku kiszonki. Zupa jest naturalnie kremowa od gęstej wiejskiej śmietany. Aby uniknąć parowania w kuchni wszystkie składniki zupy przełożyłam do małego garnka i ugotowałam w parowarze. Dzięki tej metodzie warzywa się nie przegotują pozostaną pełne smaku. Dodatkowy plus, że nie trzeba włączać kuchenki. Jajka można również ugotować w parowarze. Dzięki tej metodzie w 30 minut mamy gotowy obiad bez gotowania siebie w kuchni.
0 (0 ocen)
Porady
Przepis na kiszoną botwinkę: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kiszona-botwinka-z-imbirem-czosnkiem-i-kozieradka Przed gotowaniem uzyskujemy pyszny chłodnik, więc część proponuję odlać i odstawić do lodówki, gdy postoi w lodówce naciągnie smakiem i aromatem. W ten sposób mamy praktycznie gotowy obiad na drugi dzień, wystarczy ugotować w parowarze młode ziemniaki oraz usmażyć jajko sadzone i obiad gotowy.
Komentarze