Zupa belgijska (Potage belge)

4.5 (187 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna zupa z czerwonej kapusty z delikatnym mięsem wołowym.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
    2 cebule
    250 g wołowiny
    1 ząbek czosnku
    1 jabłko
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka cukru
    1 liść laurowy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Zupa belgijska (potage belge) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa belgijska (Potage belge) 1. Pokrojoną w piórka cebulę szklimy na maśle. Do niej dodajemy pokrojone w kostkę mięso, poszatkowaną kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, sól (1/2 łyżeczki), pieprz i cukier. Chwilę razem dusimy, zalewamy wrzątkiem (1,5 l) i gotujemy 90 min na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, drobno pokrojone jabłko, gotujemy pół godziny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować